معمای تخم مرغ آبی////

نوشته شده توسط:علیرضا مولوی | ۰ دیدگاه

برای دانستن راز تخم مرغ های آبی به ادامه مراجعه کنید.

 

دانشمندان دانشگاه ناتینگهام موفق به شناسایی جهش ژنتیکی عامل آبی شدن رنگ برخی تخم‌مرغها شده‌اند.  به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تخم مرغهای آبی رنگ از ظاهر زیباتر و تمیزتر و به عقیده برخی از طعم بهتری از نمونه‌های قهوه‌ای سنتی برخوردار بوده و اکنون محققان توانسته‌اند دلیل این تغییر رنگ در برخی گونه‌ها را شناسایی کنند.  این محققان توانسته‌اند جهش ژنتیکی که اولین بار در مرغهای آمریکای جنوبی(Mapuche fowl) و نوادگان اروپایی آنها(Araucana) در 200 تا 500 سال قبل منجر به تولید تخم‌مرغ آبی شد را شناسایی کنند.  دانشمندان از منابع منحصربفرد ژنتیکی حفظ شده توسط میراث فرهنگی و یا مرغداران علاقه‌مند برای شناسایی موقعیت دقیق و واضح جهش ژنتیکی در ژنوم مرغهایی که تخم آبی می‌گذاشتند، استفاده کردند.  بررسی‌های ژنومیکی بیشتر عامل ژنتیکی پوسته آبی تخمها را نشان داد که در اثر یک رتروویروس بی‌ضرر باستانی در مرغ‌های اهلی بود. رتروویروس به ویروسی می‌گویند که برخلاف بیشتر موجودات سلولی نشانگرهای ژنتیکی خود را به شکلRNA  حمل می‌کند.  این ویروس خود را با استفاده از آنزیم خاصی موسوم به ترانس‌کریپتاز معکوس کهRNA  را در DNA رونویسی کرده، در سلول میزبان تکثیر می‌کند. این کار به مواد ژنتیکی رتروویروس اجازه می‌دهد تا برای همیشه در DNA سلول میزبان باقی بماند.  در این مورد، تاثیر رتروویروس شامل تحریک انباشتگی رنگدانه صفراوی آبی-سبز موسوم به بیلی وردین در پوسته تخم‌مرغ در زمان شکل‌گیری آن در مجرای تخم در مرغ بوده است.  این پژوهش چهارساله در مجله PLOS ONE منتشر شده است.

    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.

ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!