کلی باسیلوز

نوشته شده توسط:علیرضا مولوی | ۰ دیدگاه

 

اشریشیا E.Coli یکی از باکتریهای عادی قسمتهای انتهایی روده پستاندران و پرندگان است و بیشتر سویه های این باکتری بیماری زا نیستند ولی برخی از سرو تیپهای آن ممکن است در پرندگان بیماریهای نظیر سپتیسمی, عفونت کیسه زرده , تورم صفاق peritonitis , تورم مجرای تخم Salpingitis , التهاب غشای مفاصل Synovitis ,تورم ناف Omphalitis آبسه کف پا Coligranuloma, Bumble foot و تورم کیسه های هوایی ایجاد نمایند. این گونه بیماریها تحت عنوان کلی با سیلوز مورد بررسی قرار می گیرند.به ادامه مراجعه کنید

بیماری

اشریشیا E.Coli یکی از باکتریهای عادی قسمتهای انتهایی روده پستاندران و پرندگان است و بیشتر سویه های این باکتری بیماری زا نیستند ولی برخی از سرو تیپهای آن ممکن است در پرندگان بیماریهای نظیر سپتیسمی, عفونت کیسه زرده , تورم صفاق peritonitis , تورم مجرای تخم Salpingitis , التهاب غشای مفاصل Synovitis ,تورم ناف Omphalitis آبسه کف پا Coligranuloma, Bumble foot و تورم کیسه های هوایی ایجاد نمایند. این گونه بیماریها تحت عنوان کلی با سیلوز مورد بررسی قرار می گیرند.

حیوانات حساس :

ماکیان و بوقلمون ممکن است به سپتی سمی مبتلا شوند ولی این بیماری بیشتر در جوجه های گوشتی بروز می کند و یکی از شدید ترین حالات کلی با سیلوز پرندگان به شمار می آید.

عامل بیماری :

اشریشیا کلی در محیط اطراف مرغ مدت زیادی باقی می ماند و همراه گرد و غبار از راه دستگاه تنفس مرغ را آلوده می سازد اشریشیا کلی در جهت هایی مثل روده مجاری بینی کیسه های هوایی یا دستگاه تولید مثل به عنوان یک منبع مخفی عفونت عمل می کنند.

طریقه انتقال بیماری :

1- از طریق مدفوع

2- آلودگی پوسته تخم مرغ بعد از شکل گیری تخم مرغ در هنگام خروج از کلوآک به تمام آلودگیهای دستگاه گوارش ازجمله اشریشیا کلی تماس پیدا می کنند و سطح پوسته آلوده می گردد. همچنین هنگامی که تخم مرغ در آشیانه تخمگذاری طیور می ماند آلودگیهای میکروبی فراوانی پیدا می کند.

 ۳- تنفس : هوای آلوده سالن باعث انتقال مستقیم بیماری می شود.

4- تخمدان: انتقال عمودی (از مادر به جوجه‌ها)

5- دان.

نشانیهای و علائم بیماری :

بیماریهای ناشی از اشرایشیا کلی عبارتند از:

الف- عفونت کیسه های هوایی و تورم آن airsacculitis

در تورم کیسه های هوایی علائم سرفه و تنفس صدار دار (خس خس) ضخیم شدن کیسه های هوایی و در و موارد شدید وجود اکسودای پنیری در کیسه‌های هوایی همراه است. این سندرم در جوجه های گوشتی عمدتا در سنین 3 تا 7 هفتگی رخ می دهد . اما احتمال وقوع آن در 5 تا 6 هفتگی به اوج خود می رسد. در این گله ها بیماری باعث ضررهای اقتصادی میشود زیرا برای مصرف انسان نامطلوب خواهند بود.

ب. ورم ناف omphalitis (Navel infection)

عفونت ناف بیماری است که در اثر چندین ارگانیسم به وجود می آید که ممکن است کلی فرم , استافیلوکوک, پزودوموناس, یا سایر انواع باشند. باکتریهایی که به بافت ناف حمله می کنند نتیجه آلودگی فبلی تخم مرغ در کارخانه جوجه کشی هستند دهانه مجرای ناف بسته شده و عفونت به اندامهای داخلی راه می یابد در این حالت جوجه‌ها ظاهری ضعیف داشته دور هم جمع می شوند . بوی ناشی از ناحیه ناف نیز بطور قابل توجهی تند و زننده است که تنها در این بیماری جلب توجه می کند تلفات ناشی از این بیماری بیش از 10 درصد خواهد بود.

ج- عفونتهای روده ای Enteritis

در این شکل بیماری اسهال وجود دارد و در کالبد گشایی تورم روده , اغلب با افزایش ترشحات مخاطی همراه است.

 د- عفونت مجرای تخم salpingitis

موقعی که کیسه هوایی بزرگتر در ناحیه چپ شکم به E.coli آلوده شود احتمال بروز عفونتهای مزمن مجرای تخم بیشتر می شود پرندگان مبتلا معمولا ظرف 6 ماه پس از عفونت از بین می روند و هیچگاه تخم نمی گذارند . مجرای تخم توسط اکسودایی که ممکن است پنیری و متعفن باشد متسع می شود. هیچگونه علائم اختصاصی به چشم نمی خورد و پرنده مبتلا مثل پنگوئن می ایستد.

پیشگیری :

1- بکار گیری بهترین شرایط پرورش

2- رعایت معیارهای بهداشتی به منظور به حداقل رساندن آلودگی تخم مرغ

درمان :

معمولا توصیه نمی شود. اما از آنتی بیوتیکها می توان به منظور کاهش تلفات استفاده کرد.

 
    هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.

ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!