کاربرد فرمالدئید در جوجه کشی

نوشته شده توسط:علیرضا مولوی | ۱ دیدگاه

برای انجام عمل ضدعفونی، گازدهی با فرمالدئید از نظر هزینه انتخاب مناسبی می باشد.
با وجود این استفاده از دز زیاد فرمالدئید سلامتی انسان را به خطر می اندازدکه باید از یکسری برنامه های پایةراهنما برای استفادة مطمئن و مؤثراز آن پیروی نمود.به ادامه مراجعه کنید././


یکی از مهمترین مشکلات در صنعت مرغداری آلودگی باکتریایی پوستة تخم مرغ است که این عامل امکان انتقال بیماری به قسمت داخل تخم مرغ را فراهم نموده ، باعث ایجاد ضایعات جنینی و کاهش جوجه درآوری می شود. پوسته بیشتر در اثر تخم مرغهای شکسته و فاسدی که در ته قرار دارند آلوده می شودکه این آلودگی بیشتر محدود به باکتریهایی هست که در لانه های اتوماتیک بوجود می آیند.معمولاً فاکتورهای دیگری نیز در ایجاد آلودگی سهیم می باشند مانند جعبه های مخصوص حمل تخم مرغ، ماشین های انتقال دهندةتخم مرغ ، جونده ها، کفش، لباس، دست کارکنان هچری، مشتری ها و افراد دیگری که از هچری دیدن می کنند.
قبل از اینکه باکتری زمانی را برای نفوذ به داخل تخم مرغ از طریق پوسته و غشاهای پوسته پیدا کند، بهتر است که فوراً تخم مرغها بعد از جمع آوری گند زدایی شوند.
بر اساس تجربه ثابت شده که به کار گیری گاز دی فرمالدئید در دز پیشنهاد شده، 5 /98 %-99% باکتریهای سطح تخم مرغ را از بین می برد .همچنین یکی دیگر از مزیتهای فرمالدئید از بین بردن انواع کپکها و ویروسهایی است که باعث آلودگی متقاطع در طی عمل هچری می شوند.
بر اساس این مقاله گاز دهی با فرمالدئید یک فرایند آسان وبا هزینةکمی میباشد. ولی برای موفق شدن در این ضمینه بایدبه تعدادی از نکات زیر توجه نمود. 

 

اعمالی که قبل از گاز دهی باید انجام داد:

انجام عمل گاز دهی روی تخم مرغهای کثیف زیاد مؤثر نمی باشد، بنابرین آنها را باید به روش شستشو و یا تمیز کردن به طریقة خشک که این عمل به آهستگی صورت می گیرد، پاک کرد چون ممکن است کوتیکول آسیب دیده وباکتری به داخل تخم مرغ نفوذ کند .

عمل شستشوی تخم مرغ با روش اسپری ویا شستن توسط محلول گرم انجام می گیرد . که این عمل باعث می شود که غشاءپوسته منبسط شده و باعث استحکام آن شود.
از این رو هیچ باکتری و یا گندزدایی نمی تواند داخل تخم مرغ شده و جنین را از بین ببرد.

 

روشهای گازدهی:

در اینجا سه روش رایج گاز دهی که بطور معمول استفاده شده و غلظتهای قابل قبولی از گاز فرمالدئید را در مرحلة هچری می دهد ذکر می شود:

• اضافه کردن gr10 از کریستالهای پرمنگنات پتاسیم به ml35 فرمالین 40%به ازاء هر متر مربع از فضای هچری این واکنش اغلب گرمای زیادی را تولید میکند که در نتیجه باید از ظروف فلزی استفاده نمائید .
• Gr10 از پودر پارافرمالدئید یا پلیت آن را به ازاء هر متر مکعب از فضای هچری حرارت می دهیم که باید از ظروف الکتریکی که دارای سویچ جریان برق حرارتی است استفاده کرد. در این روش بهتر است برای افزایش رطوبت نسبی ، در حدود 70% آب به پلیت قبل از گرما دهی اضافه نمائید.
• تبخیر نمودن فرمالین 40%به میزان ml 60 به ازاء هر متر مربع از فضای هچری که معمولاً این روش وسیله خوبی برای کنترل آلودگی های میکروبی تخم مرغ می باشد.
عمل گند زدایی2 بار روی تخم مرغها انجام می شود . یکبار در هنگام شروع انکوباسیون و بار دوم بلافاصله بعد از انتقال به دستگاه هچری .
برای انجام عمل گندزدایی بعد از انتقال به هچری بایداز غلظت پائین فرمالدئید استفاده کنیم. استفادة دائمی از فرمالدئید درطی دورة هچری مخصوصاً در تو لید جو جه های زرد روشن ممکن است مضر باشد .
غلظت بالای فرمالدئید همیشه بستگی به استفاده از مقدار زیاد فرمالین ندارد. فاکتورهای دیگری نیز وجود دارند که می توانند در غلظت این گاز موثر باشند مثل مقداربالای تهویة هوا، آب موجود در کف و میزان نفوذ گاز به سطوح مختلف دستگاه هچری.

 

واکنش به فرمالدئید:

به کار گیری فرمالدئید در طی آخرین روزهای دورة هچری ممکن است به دستگاه تنفس جوجه ها در حین نفس کشیدن آسیب برساند . مخصوصاً این حالت در صورتی بوجود می آید که تو لید گاز در هچری از مقدار غلظت تو صیه شده بیشتر باشد. یکی از مهمترین اثرات فرمالدئید روی دستگاه تنفس افزایش گابلت سلها است که در اثر تحریک توسط فرمالدئید بوجود می آید و در نتیجه باعث افزایش تو لید و تجمع موکوس می شود .

فرمالدئید همچنین قادر به از بین بردن موکوس نای می باشد که در اثر آن pH به طرف اسیدیته رفته و این عمل مژه های فعال نای را از بین برده و در نتیجه قدرت آنها برای پاک کردن اجسام استنشاق شده و پاتو ژنها کم می شود .
در اثر نفوذ اجسام و پاتوژنها به بدن جوجه ممکن است تغییرات پاتولوژی در دستگاه تنفسی ایجاد شده و تأ ثیر بدی در سلامت جوجه و در مراحل بعدی زندگی آن بگذارد.

 

فرمالدئید وسلامتی انسان:

هنگام عمل گاز دهی با فرمالدئید احتیاط زیادی لازم است چون که این گاز بسیار سمی می باشد.

• در ها باید بسته بوده و در جریان انجام عمل گازدهی توصیه های لازم را به افرادی که در محل هستند بدهیم
• ماسک باید همیشه در دسترس کارکنان باشد تا در موارد ضروری از آن استفاده کنند.
• گاز فرمالدئیدرا هرگز بصورت مخلوط با گاز کلرین استفاده نکنیم زیرا در اثر تأثیر شیمیایی این دو، یک مادة کارسینوژن قوی بوجود می آید.
روشهای گندزدایی دیگری نیز وجود دارند که می توان در عمل آنها رادر جایی که استفاده از گاز فرمالدئید ممنوع می باشد یا زمانی که اندازه های پایة احتیاطی در دسترس نیست استفاده کرد .بطور مثال غوطه ور کردن تخم مرغها در محلول آنتی بیوتیک می تواند یکی از راههای مؤثر بر کنترل مایکو پلاسما گالی سپتیکوم و سایر بیماریها در گله های جوجه های گوشتی باشد.اشعه دهی تخم مرغها با لامپU.V در طیف و اندازة nm28-100می تواند بر علیه انواع مختلفی از بیماریها مانند E.coliوسالمونلا موثر باشد.
در هر یک از مواردبالا به هر حال باید درمان نیز طبق دستور العملهای توصیه شده انجام گیرد .

 

  • Mitch

    Mitch

    • ۱۳۹۵/۰۳/۰۷ - ۱۴:۴۰:۳۷

    Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog. Is it difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suesggtions? Appreciate it


ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!